Gyöngyös, Köztársaság tér 10. (piac tér) Tel.: +36 30 325 1668 , 06 37 301 917
NYITVA: Hétfőtől Csütörtökig 8h - 16:30 Pénteken: 8h - 15h

Infra panel

Az Infrafűtésről általában

Mi is az az infrapanel?

INFRAPANEL / Az Infrafűtésről általában / infrafűtés / Mestercenter1.hu mester center Gyöngyös

A G-OLD Infrapanel egy tábla alakú, felületén kerámia szemcsékkel bevont, hátoldalán hőtükrös szigeteléssel ellátott infrafűtőtest.

Az infrapanelek látható oldalán a kerámiaszemcsék növelik a többszörösére az adott fűtőfelületet és segítik az infrasugarak szétszórását minden irányba, így az infrafűtőlap mint egy félgömbszerűen és minden irányba közvetíti az infrasugárzást. Teszi ezt  7-10 µm közötti hosszú hullámhosszon (mely közel azonos azzal a sugárzási tartománnyal, mellyel a nap melegíti a földet) fejti ki hatását. Ez a sugárzási tartomány láthatatlan, de érzékelhető, az emberi szervezet melegként érzékeli.

A kereskedelemben fellelhető még a sima felületű és a hátoldalán szigetelés nélküli panel is, melyek ez által csak lényegesen kisebb teret tudnak ellátni infravörös sugárzással, a szigetelés hiánya miatt pedig a panelek hátoldala felhevül így szerencsés esetben az emeleti szobánkat, rosszabb esetben pedig az emeleti szomszédunkat fűtjük paneljeinkkel!

G-OLD Infrasugárzója teljes infravörös tartomány egy optimális összetételét sugározza (amely a teljes infravörös tartományt átfogó infravörös A, B és C sugárzásból áll) – mely legmegfelelőbb az emberi test számára. Az egyes hullámhosszak aránya az emberi test infra- (hő-) elnyelő képességére van optimalizálva, ezért a G-OLD Infrapanel használatakor az emberi test felső 5-6 mm-e egyenletesen, kellemesen és - ami a legfontosabb - egyszerre melegszik át a környezetében lévő falakkal és tárgyakkal együtt. Így a megfelelő behatolási mélység mellett optimális hőérzetet biztosít, a szervezet felmelegedése szórtabb, kellemesebb és hatásosabb. Az infrasugárzó által nyújtott hő megközelíti a Nap természetes és az emberi szervezet számára előnyös sugárzását.

Az Infrafűtésről általában / infrafűtés / Mestercenter1.hu mester center Gyöngyös
A teljes hullámhossztartomány sugárzásával így egyenletes, a bőr, illetve a bőr alattiszövetrétegek mély átmelegítésével érünk el hatékony kellemes hőérzetet alacsonyabb hőfok mellett. Amennyiben energiahatékonysági osztályba kellene sorolni a G-OLD Infrapaneleket"A+" kategóriát érdemelne, mivel hatásfoka közel 100%-os (98-99%-os hatásfok). A fűtőpanelekkel elérhető megtakarítás a hagyományos és a gázfűtésekkel szemben átlagosan 25-30%, a tavaszi és őszi időszakban akár 50-60%-os is lehet!

 

G-OLD Infrapanel felhasználási lehetőségei

Törölköző szárító / Az Infrafűtésről általában / infrafűtés / Mestercenter1.hu mester center Gyöngyös

Amennyiben az infrafűtést fő fűtésnek szánjuk ekkor érhetjük el igazán az infrapanel hihetetlen előnyeit más fűtési rendszerekkel szemben.

Folyamatos kellemes hőfok a helyiségekben, tiszta pormentes fűtés, nincs évente karbantartási és egyéb plusz költség.

Az infrapanellel fűtött helyiségekben komfortérzetünk maximális, nincs sem por, sem zaj, sem pedig elszíneződött falak a fűtőtest felett.

Gyorsan és egyszerűen szerelhető fűtési megoldás!

Dönthet úgy is, hogy az infrafűtést kiegészítő fűtésként alkalmazza a már meglévő esetleg korszerűtlen fűtési rendszere mellé.

A legnagyobb energia megtakarítás éppen az őszi és tavaszi időszakban, amikor még vagy már nem kapcsoljuk be a lakás fűtési rendszerét, vagy éppen bekapcsoljuk, és rengeteg energiát elhasználunk a felesleges terek és csövek felfűtésére, holott csak a fürdőben, vagy egy-egy szobában szeretnénk kellemes meleget.

Ekkor az infrafűtés a lehető legkisebb energia befektetéssel meglepően komfortos érzést biztosít! (pl. fürdőszoba, gyerekszoba)

Lehetőség van az infrafűtéssel arra is, hogy helyi fűtési megoldásként használja, íróasztal alatt, hideg raktárhelység vagy üzlethelyiség kiszolgálópultjánál, vagy éppen a fürdőszobában gyermekfürdetéshez plusz kiegészítésként. Ekkor a fűtőtestet elhelyezhetjük egy fix helyre, de választhatjuk a mobil megoldást is, amivel koncentrált és irányított infrafűtést kapunk.


Miként tud takarékoskodni ez a fűtési rendszer?


Normál esetben van X m2 felületű fűtőtestünk vagy fűtött padlónk, amely folyamatosan melegíti a levegőt, keveri a port, a radiátoroknál elszínezi a falfelületet stb. Ezzel szemben a G-OLD Infrapanel nem a levegőt melegíti és használja hő közvetítőként, (ez csupán másodlagos feladata) hanem az adott helyiségben lévő élő szervezetet és az ott található berendezést minden tartozékával együtt melegíti fel és ezek folyamatosan visszaadják az elnyelt hőt. Mindezt teszik az általános fűtési módoknál 2-4 °C-kal alacsonyabb hőmérsékleten, de azonos, vagy inkább magasabb, komfortosabb hőérzet mellett.


Ismételve, hogyan is történik ez?

Az infrafűtés esetében, minden, ami az adott helyiségben található, kezdve a falaktól, a bútorok, a berendezési tárgyak, a padlóig egyszóval minden fűtőtestként működik! Az infrasugarak a sugárzó felületén található kerámiaszemcséknek köszönhetően minden irányban sugározva melegítik fel a környező tárgyakat és a falakat.

A helyiség hőmérsékletéhez képest túlmelegíti azokat 1-2 fokkal, és mivel a fizikát figyelembe véve, a környezetünk mindig igyekszik kiegyenlíteni a hőmérsékletkülönbséget a levegő és a tárgyak közt, így a "holtidőben" amikor a termosztátunk kikapcsolja a paneleket (mivel elérte a beállított értéket), ezek a felületek kezdenek "fűtésbe" és visszaadják a bennük lévő csekély, de mégiscsak plusz hőt minden energiafelhasználás nélkül. Ez a fűtési mód, mint említettük lehet önálló vagy kiegészítő fűtés is. Szabályozását tekintve lehet direkt kapcsolású, termosztáttal helyiségenként állítható, akár GSM telefonon keresztüli, vagy éppen központi vezérlésű is. A hagyományos fűtési módoknál a padlószint és a mennyezet közti hő különbség akár 8-10 °C is lehet, míg az infrapaneles fűtés esetében ez maximum 2 °C.

A G-OLD Infrapanellell fűthető területek lehetőségei szinte végtelenek. Kiválthatjuk vele a régi rossz hatásfokkal működő központi fűtésrendszerünket, konvektorokat, egyedi fűtéses tömblakások, társasházak rosszul vagy gyenge hatásfokkal működő költséges fűtési módjait. Ugyanígy tervezhetjük infrafűtéssel az újonnan épülő házakat, lakásokat, irodákat, raktárakat vagy éppen kisebb-nagyobb üzlethelyiségeinket. Gondoljunk csak egy kisboltra, körbe a falaknál mindenütt polcok és áru, a fűtés gázkonvektor vagy hősugárzó melyek alacsony hatásfokkal, de igencsak magas költségekkel működnek. Ezzel szemben az infrafűtést tehetjük a mennyezetre vagy a pult alá, mindezt töredéknyi fűtésköltséggel!

Ez a fűtési mód mint említettük lehet önálló vagy kiegészítő fűtés is. Szabályozását tekintve lehet direkt kapcsolású, termosztáttal helyiségenként is állítható, vagy akár GSM telefonon keresztüli is.

Nézze meg, próbálja ki:Digitalis-Programozhato-GSM termosztát! Próbálja ki MOST!

Az Infrafűtésről általában / infrafűtés / Mestercenter1.hu mester center Gyöngyös


Ez az energiatakarékos fűtési rendszer bárhová beépíthető,mindenütt üzemeltethető, független a gázpiactól!

 

Az infra fűtűpanelek kiválasztása és mennyisége!

Tervezés

A tervezésnél a két legfontosabb szempont, hogy az adott helyiség funkciójának megfelelően kiszámoljuk a teljesítmény (Watt) igényt és az adott helyiség alapterületének megfelelően osszuk el a panelek darabszámát.

Az oldalunkon található kalkulátor segítségével Ön megközelítőleg és nagyságrendileg meg tudja határozni a helyiségek energiaszükségletét (Watt/helyiség).

Természetesen a korrekt és pontos energiafelhasználáshoz kérje szakembereinktől a pontos kalkulációt, melyhez a saját szakembergárdák által fejlesztett ThermoG-OLD programot használjuk! Kiválóan képzett szakembereink a fenti program használatával meghatározzák az adott helyiség energiaszükségletét, minden előnyös és zavaró tényező figyelembevételével, a tájolástól kezdődően, a szigetelés, a falak, az ablakok, a hőigény, a szellőztetés gyakorisága, stb.

Professzionális programunk segítségével Ön a tökéletes energiaszükségleti számítást kapja kézhez, és pontosan annyi infrapanelt kínálunk amennyi az adott térhez kell és szükséges!

A fenti energiaszükségleti számítás minden érdeklődőnk számára ingyenes és nem jár semmiféle kötelezettséggel!

Amennyiben szeretne gyors, és nagyságrendi információt kapni, akkor azt a kalkulátorunk segítségével ezt megteheti.

A kalkulátor segítségével megtudtuk, hogy mennyi energia (Watt) kell az adott helyiség befűtéséhez, meg kell határozni a panelek darabszámát és teljesítményét is!

Az alapszabály az, hogy maximum 4-5 m² -re szabad tervezni 1db fűtőlapot, de minden esetben szemelőt kell tartanunk a belmagasságot is.

A kerámiaszemcsés felületnek köszönhetően a grafitmassza alapú G-OLD Infrapaneljeink félgömb alakban sugároznak, ezért fontos, hogy legyen némi átfedés a panelek hatósugarait tekintve, hogy még véletlenül sem maradjon holt tér, és emiatt ne érjük el a legoptimálisabb komfortérzetet!

Az infrapanelekkel fűtendő helyiségekbe belmagasságuk alapján tudjuk meghatározni a panelkiosztáshoz szükséges panelteljesítményeket.

2,0 - 2,4 m belmagasságig az alacsonyabb teljesítményű panelek alkalmazása javasolt (200W - 400W)

2,4 – 3 m belmagasság esetében a közepes teljesítményű panelek alkalmazása javasolt (400W - 650W-ig)

3 – 6 m belmagasság esetében (vagy e felett) csakis a legnagyobb teljesítményű panelek alkalmazása javasolt (650W - 1000W)

Villanyszerelés / Az Infrafűtésről általában / infrafűtés / Mestercenter1.hu mester center Gyöngyös

Telepítés

A G-OLD Infarpanelek házhozszállítását szerződött futárszolgálat végzi. A csomagban a felszereléséhez szükséges rögzítő csavarokat, tipliket és a csavarfejet eltakaró kupakokat találja.

G-OLD Infarpanelek elhelyezését elsősorban a mennyezetre javasoljuk, amennyiben elkerülhetetlen természetesen oldalfalra is szerelhető. Ebben az esetben viszont az adott helyiség energiaszükségletét plusz 10-15%-kal szükséges megnövelnünk az esetleges árnyékolási területek miatt. A G-OLD Infrafűtés kiépítését bízza elektromos szakemberre!

A paneleket általában kettő - négy csavarral, a keretben vagy a szerelőkeretben előkészített furatokon keresztül rögzíthetjük.

Az elektromos vezetékének csatlakoztatását a hálózathoz, forrasztással javasoljuk, hogy a felmerülő teljesítményfelvétel következtében a korróziót és az ebből következő melegedést elkerüljük.

G-OLD Infarpaneleket a helyiség mennyezetén egyenletesen elosztva (4-5m²/db) kell felszerelni.

Az EV-II -es érintésvédelmi osztályba tartozó panelek bekötéséhez 2×1 mm²–es hajlékony kettősszigetelésű rézvezeték javasolt. Az EV-I -es kategóriájú panelekhez már 3x1 mm²-es vezetékkiépítésre van szükség.

A felszerelést követően a panelek felületét feltétlenül át kell porszívózni, mivel az esetlegesen rajtamaradó szennyeződés elszíneződést okozhat.

A panelek felületének elszíneződése nem tartozik a garancia hatáskörébe!

A beépítést követően élvezhetjük a nap melegét otthonunkban és ettől kezdve semmiféle karbantartásra nincs szüksége fűtésrendszerünknek!

(A hozzávetőleges számításhoz használja a G-OLD_Infrapanel_kalkulátor -t) a pontos számításhoz kérje tanácsunkat.

Kérje személyre szabott ingyenes ajánlatát az mestercenter@gmail.hu e-mailcímen, vagy elérhetőségeink bármelyikén!

 

Energiaigény kiszámolása, panelkiosztások tervezése nálunk díjmentes minden érdeklődő számára!


Bővebben az elektromos fűtésről, az infrapanelekről és az infrafűtésről itt olvashat!

 

Cimkék

ablak csere  ablakok  ablaküveg  aereco szellőztetők  ajtó   alukeret  aluminium redőny  aqua special   árnyékolás 

árnyékolástechnika  bigpipe 150   bigpipe 200   decco   decco ablakok  ecotor garázskapu  egyedi gyártású ajtók 

fa nyílászárók   fenyőkeret   garázsajtó  garázsajtó telepítés  garázsajtók   garázskapu  g-old   g-old infrapanelek 

homlokzati hőszigetelés  homlokzati hőszigetelő rendszerek  hörmann  hőszigetelés  hőszigetelők  infrafűtés 

infrapanel leírás  infratermék  kaputechnika  kerítés  kiskapu  kovácsolt vas kerítés  kovácsoltvas elemek  longlife 

mázolás   mestercenter1.hu  műanyag ablak  műanyag redőny   nagykapu  napelem  napelemek  napkollektor  

nemes vakolatok   nyílászáró csere  nyilászáró helyreállítás  nyilászáro javítás   olymps  párkányok  premium-plus  redőny  

reluxa  s-line  s-line ajtók  süllyeszett redőnyök  szobafestés  szobafestés-mázolás   szúnyogháló   thermicco ablakok 

thermicco extrusion  thermicco üveg  üveg ablak  vaskerítés  gyöngyös